П'ятниця, 19.04.2024, 05:32
Сайт заступника директора з НВР
Буканіної Ольги Вікторівни
середньої загальноосвітньої школи №34 м.Дніпродзержинськ


Ви увійшли як Гість | Група "Гости" | Новини НВК №34
Головна Кодекс батьків Реєстрація Вхід
Меню сайту


Наше опитування


Чому ви ходите до школи?
Всего ответов: 478

Форма входу


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кодекс батьків

1. Гарантуємо безумовну любов та прийняття.

Основний девіз: «МИ любимо тебе таким, яким ти є, завжди!».
Ніколи не ставте свою любов до дитини в залежність від його досягнень будь-якого характеру: гарного зовнішнього вигляду, здобутої перемоги в конкурсі, отримання відмінної оцінки за контрольну чи п'ятірки в чверті!
Ваш син або дочка повинні бути абсолютно впевнені в тому, що любов ваша до нього безумовною і абсолютна, і що ви і всі ваші рідні були б щасливі бачити його успішним, благополучним і затребуваним.
2. Мотивуємо на «досягнення успіху».
Основний девіз: «Ми всі радіємо твоїм успіхам та досягненням!»
Повторюючи його малюкові, конкретизуйте, хто саме все: вся рідня, ваші знайомі і товариші по службі, сусіди, загалом, всі, кому ви будете живо описати його перемоги. «Уявляєш, як тобою будуть захоплюватися ...» - Таня, Ваня, перерахуйте приятелів дитини, чия думка для нього значимо. Додайте, що коли-небудь після, «коли ти станеш дорослим і знаменитим, твої друзі будуть згадувати про те, як жили з тобою в одному дворі, ходили в одну школу».
3. Виключаємо мотивацію «уникнення невдач».
Основний девіз: «Тобі допоможуть стати тим, ким ти хочеш і можеш бути».
Загальний сенс: у кожного обов'язково є талант до чого-небудь. У наш час для успіху в будь-якій сфері потрібно бути профі високого класу. А це неможливо без знання комп'ютера, математики, рідної мови, чому і навчать у школі. Постарайтеся при цьому обійтися без страшилок на кшталт: «Будеш двієчником - нічого не доб'єшся, тобто буде годі й т. д.», уникайте вживання виразів типу: «Дивись, учись по-людськи, а не те ...»
4. Структуруємо день, визначивши розпорядок.
Основний девіз: «Справі - час, потісі - час».
З перших днів постарайтеся встановити досить жорсткий режим сну, неспання і занять. Ні під яким приводом не дозволяйте дитині вранці валятися в ліжку, займатися чим-небудь лежачи або напівзруйновані в кріслі. Привчіть спадкоємця спочатку з вашої подачі, а потім самому чергувати види діяльності - малювання, ліплення, письмо, читання, переказ прочитаного, физкультхвилинка і т.п.
Важливо також встановити певний час для занять того або іншого типу: наприклад, щовечірнє читання і висловлювання думок з приводу почутого, обговорення важливих подій, що трапилися за день.
5. Проявляємо повага до особистості дитини.
Основний девіз: «Не бійся, я з тобою!»
Загальний зміст: «Ти маєш право на думку і вчинок, але ми завжди готові вислухати тебе і в будь-яку хвилину прийдемо до тебе на допомогу».
Пам'ятайте, ваша дитина - не напівфабрикат, він вже повноцінна особистість. Зважайте на його бажаннями і домаганнями. Вам випала почесна і відповідальна місія батьків - супроводжувати його на самому початку довгої дороги, зорієнтувати в складному і суперечливому світі, допомогти опанувати найважливішою наукою - ефективно вчитися, працювати і спілкуватися.
Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту
Осередок МФБГ в Івано-Франківській області СЗШ 44




Погода

Copyright MyCorp © 2024